V městském aquaparku v Třebíči bude nová sauna. Dělníci ji staví v opraveném wellness centru

1. září 2017
Zprávy z

V Třebíči u krytého bazénu v městském aquaparku bude nová sauna. Dělníci ji právě teď staví. Vzniká v opraveném wellness centru. Horní část sauny zůstane původní, ve sklepní vestavbě budou nové atrakce, které aquaparku dosud chyběly.

„Vznikne tady dvojnásobný prostor, kde by měla dominovat velká ceremoniální sauna, což by měla být hlavní doména a bude tady dost prostoru pro odpočinek a ještě něco, co si nechám jako překvapení na zahájení podzimní sezóny,“ řekl Českému rozhlasu šéf aquaparku Jiří Novák.

Dělníci se potí pří stavbě sauny

Reportér Michal Malý přišel na staveniště s poznámkou, že teď se na stavbě potí dělníci, až saunu otevřou, budou se potit návštěvníci. „Máte pravdu, potíme se tady,“ smál se dělník Standa.

Stavba sauny, Třebíč

Suterén pod částí wellness dříve sloužil jako zázemí pro personál. „Rozhodli jsme se na základě zkušeností z předchozích let provoz rozšířit,“ dodává Jiří Novák.

Nová sauna bude mít kapacitu až čtyřicet pět míst, vznikne tak saunové divadlo. „Bude tady kompletní ozvučení, profesionální osvětlení, jak jsou lidé zvyklí ze zahraničí.“

Stavba sauny, Třebíč
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio