V jihlavském baru si poslední den provozu uspořádali Silvestra. Mezi stoly chodil i kouzelník

18. prosinec 2020 08:00

Restaurace jsou opět zavřené. V Jihlavě spolu s posledním dnem otevření lidé symbolicky oslavili také Silvestra.

Restaurace a bary se ode dneška vrací pouze k výdeji jídla a pití z okénka a k rozvozu. Kvůli přechodu do čtvrtého stupně vládního protiepidemického systému nemohou obsluhovat zákazníky uvnitř.

Silvestr

Naposledy si tak jídlo a pití přímo ke stolu objednali lidé včera do 20. hodiny večer. Jeden z barů v Jihlavě se poslední den otevření rozhodl spojit s oslavou Silvestra.

„Pět, čtyři, tři, dva, jedna!“ Ač před osmou hodinou a o čtrnáct dnů dříve, přivítali Nový rok zákazníci jednoho z jihlavských barů. Vedení podniku se rozhodlo, že se se zákazníky chce rozloučit, než kvůli vládním opatřením znovu zavře.

Kouzelník

Pomyslného Silvestra přišel do baru oslavit i Matěj Nováček. „Primární oslava je tohle to.“ Barmani si pro zákazníky nachystali právě takový program, který by normálně chystali na poslední den roku, dodává jeden z barmanů Štěpán: „Máme to obohacené o kouzelnické triky, věnuji se kouzlům a budu chodit od stolu ke stolu. V sedm hodin budeme mít barmanskou show.

Restaurace a bary mají od pátku zavřeno a mohou prodávat jen skrze okénko. Také proto byl o oslavu v baru velký zájem, všechna místa byla zarezervovaná do hodiny.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související