V Jihlavě bude od pondělí neprůjezdná křižovatka u hřbitova

10. listopad 2019 06:00

V Jihlavě bude příští týden kvůli opravám neprůjezdná křižovatka u ústředního hřbitova v Žižkově ulici. Prochází jí výpadová silnice směrem na Pelhřimov a Telč.

Objízdná trasa povede po obchvatu I/38 do Znojemské ulice. Vyplývá to z tiskové zprávy města. Dopravu v této části krajského města už ztěžují opravy silnice ve Vrchlického ulici, v níž je i nemocnice.

Celý týden

Uzavírka křižovatky ulic Žižkova a Rantířovská bude od 11. do 17. listopadu, dělníci tam nainstalují i novou světelnou signalizaci. „Objízdné trasy pro osobní i nákladní dopravu jsou vedeny přes přivaděč na Znojemskou ulici, aby vozidla neblokovala Jiráskovu ulici, která je oficiální objízdnou trasou v rámci úprav Vrchlického ulice,“ uvedl náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS). Linky MHD ovlivní uzavírka od 13. listopadu.

Stavba P+R parkoviště

Stavební firma plánovala upravit křižovatku v Žižkově ulici až zjara, ale její práce v tomto území postupovaly rychleji. U hřbitova už bylo otevřené nové parkoviště pro 110 aut. Úpravy křižovatky tam jsou podle náměstka poslední stavební akcí. „Prosím tedy řidiče o trpělivost. Až se to dokončí, tak bude celé okolí křižovatky nové, hotové a plynule průjezdné,“ uvedl.

Radnice dříve uvedla, že úpravy komunikací v této lokalitě a vybudování parkoviště budou stát přes 33 milionů korun bez daně.

Opravy vozovky Vrchlického ulice za šest milionů korun provádí stavbaři pro město od konce října. Několik stovek metrů frekventované komunikace budou po etapách spravovat do začátku prosince. Opravy omezují i parkování u hlavního vchodu nemocnice, pacienti mohou využívat parkoviště za nemocnicí.

zdroj: ČTK
Spustit audio