V jednoduchosti je krása, platí to i na Velikonoce

Miluše Dvořáková, která se věnuje dekoracím a sváteční výzdobě už několik let, má nejraději kombinaci sněhově bílých a hnědých, v cibulové slupce obarvených vajíček, na míse dozdobených čerstvými zelenými lístky.

Vajíčka ale můžete obarvit i pestrobarevně – zelený nádech způsobí vývar z listů špenátu a mladého ječmene, na žlutou funguje kari koření, na červenou např. Červená řepa. Už během barvení můžete vajíčka také ozdobit – stačí je navlhčená obalit v nastříhaných cibulových slupkách, zabalit do obvazu a vařit. Vznikne pak krásná batika. Přiložit můžete i lístek bylinky. Před barvením je důležité vejce umýt jarovou vodou a octem, aby byla dobře odmaštěná a barva se na ně pěkně chytla. Čerstvá vajíčka klesnou ve vodě ke dnu, starší plavou na povrchu.

Spustit audio