V Holešově se začíná stavět kruhový objezd u gymnázia. Stěhoval se kvůli tomu i Masaryk

21. květen 2018 10:30

Objezd o průměru 36 metrů postaví u gymnázia a stát bude zhruba čtyři a půl milionu korun. Hotový má být do konce tohoto roku.

Práce si vyžádají většinou jen částečnou uzavírku. Úplná bude nutná až pro položení závěrečných vrstev nové vozovky.

"Práce jsou rozděleny na etapy, provoz bude řízen kyvadlově na semafory. Při pokládání asfaltu počítáme o některém z víkendů s krátkodobou úplnou uzavírkou," řekl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Podle starosty Rudolfa Seiferta (TOP 09) je současná křižovatka kvůli neustálému růstu intenzity dopravy nevyhovující. "Jde o nejhorší místo v Holešově. Zejména vyjíždění z Tovární ulice na hlavní silnici je pro řidiče nepříjemné, na místě se pohybuje velké množství lidí i aut," uvedl starosta.

Uzavírky na Zlínsku: Uzavřeny jsou silnice ve Zlechově a Rymicích. Začaly práce na průtahu Traplicemi na Uherskohradišťsku. Až do října potrvá oprava mostu mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Opravuje se most přes Dřevnici v Otrokovicích na Zlínsku. Rekonstrukce potrvá do konce října. Jde o silnici první třídy číslo padesát pět. Během oprav vede u polikliniky doprava v jednom pruhu pro každý směr.

 

Město investuje přes pět milionů korun do dalších úprav ulic, které jsou v sousedství nově budované křižovatky. Holešov tak zajistí připojení z Tovární ulice a k supermarketu Albert, dále výstavbu chodníků, sjezdů, zpevněných ploch. 

Kvůli stavbě nechala radnice od gymnázia přestěhovat sochu Tomáše Garrigua Masaryka, která výstavbě okružní křižovatky bránila. Město ji umístí do parku v Masarykově ulici, který za zhruba čtyři miliony korun začalo před několika dny upravovat.

Na silnicích druhé a třetí třídy ve Zlínském kraji slouží řidičům více než 30 okružních křižovatek. Loni přibyly kruhové objezdy v místě zvaném U Benetkového v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku a na náměstí Svobody v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku.

autor: pes
Spustit audio

Související