V Havlíčkově Brodě skončily opravy tahu I/38, kvůli nimž byly kolony

21. říjen 2019 04:00

V Havlíčkově Brodě je po opravách znovu plně průjezdná silnice I/38 v Lidické ulici. Kvůli částečné uzavírce museli řidiči projíždějící městem často čekat v dlouhých kolonách.

Situaci ztěžovaly další uzavírky silnic. O zprůjezdnění hlavního tahu v Lidické ulici informoval místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). „Jezdí se už ve všech pruzích ve směru od Kolína i od Jihlavy,“ řekl Honzárek. Kvůli snížené průjezdnosti Lidické ulice změnili experti firmy AŽD nastavení dopravně vytížené světelné křižovatky u místa oprav.

450 metrů silnice

Opravy se týkaly 450 metrů státní silnice v Lidické ulici, jíž denně projíždějí tisíce vozidel, včetně kamionů. Auta tam během prací v jednom místě projížděla kyvadlově pouze jedním pruhem. Zástupci stavební firmy avizovali, že by práce v případě špatného počasí mohly trvat do konce měsíce. Oprava byla podle Ředitelství silnic a dálnic nutná kvůli závadám týkajícím se únosnosti konstrukce vozovky. Stála sedm milionů korun.

Další uzavírky

Další uzavírky by v Havlíčkově Brodě měly skončit tento měsíc. Od listopadu by auta měla znovu jezdit Dolní ulicí i Mírovou ulicí. Dolní ulice je zavřená od konce září kvůli opravě plynovodu. Jedná se o úvodní část investice chystané na příští rok, která má zajistit lepší průjezdnost středu města. Mírovou ulici, jíž auta vyjíždějí i směrem na Bartoušov, opravuje kraj ve spolupráci s městem od jara.

Uzavírka silnice v Chotěbořské ulici vyvolaná rekonstrukcí rozvodů plynu je podle webu města povolená do 13. listopadu. Od příštího týdne ještě přibude uzavírka místních silnic v ulicích Zahradnického a Wolkerova, kvůli budování bezpečnostních prvků.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související