V centru Pelhřimova přibyde jednosměrných ulic. Souvisí to se stěhováním pošty

14. červen 2016
Zprávy z

V centru Pelhřimova přibydou jednosměrné ulice. Patrně to budou ulice dr. Tyrše a Solní. Má to souvislost s podzimním stěhováním pobočky České pošty do budovy bývalé Agrobanky. Právě tam je dopravně velmi zatížené místo a zákazníci pošty by situaci za stávajících podmínek ještě zhoršili. Jednosměrné ulice by podle radních měli významně pomoci.

Opatření má platit od září letošního roku. Po ulicích Solní a dr. Tyrše projedou řidiči jen na placené parkoviště za radnicí, zpátky ale ne. Tím by mělo dojít ke zmírnění provozu na rušné křižovatce poblíž kostela sv. Víta. Právě tam mají už teď řidiči mnohdy problém zařadit se z bočních výjezdů do jízdních pruhů.

Další novinkou, na kterou si ale nejprve radnice nechá udělat odbornou studii, je kruhový objezd mezi ulicemi dr. Tyrše a dr. Kralerta. Nedaleko jsou totiž semafory a v dopravní špičce se tvoří kolony.

Parkování u pošty

Pobočka České pošty se bude stěhovat, zatím ale není jasné, kde budou její zákazníci parkovat. Pelhřimovská radnice uznává, že to zatím není dořešené. Důležitá budou jednání se zástupci pošty.

autoři: mik , lam
Spustit audio