Užijte si prázdninový víkend s našimi tipy na zajímavé akce

3. srpen 2018 11:05

S našimi tipy na víkend se tentokrát můžete i hezky ochladit. V Příbrami bylo na zimním stadionu zahájeno bruslení pro veřejnost, teplota v hale je kolem 5° C.

Pátek 3. 8.

V žulovém lomu v Hřiměždicích u Příbrami začíná 19. ročník mistrovství ČR v extrémních skocích do vody Highjump. Těšit se můžete na přední světové i tuzemské skokany, sami si skoky vyzkoušet a užít si hudbu na několika scénách. Areál se otevírá už v 9:00.

Poslední hřích pana Mikuláše je historická veselohra z prostředí Kutné Hory, připomínající výraznou osobnost královského města, milovníka dobrého vína a krásných žen, Mikuláše Dačického z Heslova. Vidět ji můžete dnes i zítra vždycky v 20:00 na Nádvoří Vlašského dvora.

V Týnci nad Sázavou začíná dvoudenní hudební festival Rock Park 2018. V areálu v Náklí se představí celkem 14 účinkujících.  7. ročník open air akce začíná dnešním prvním vystoupením od 18:00, vstup zdarma.

Sobota 4. 8.

Přírodní divadlo na Konopišti hostí rodinný festival Pohádkoland. Od 10:00 bude bavit děti Michal Nesvadba, Maxíci, Dáda Patrasová a další. Program je na celý den, děti do 3 let mají vstup zdarma.

V Týnci nad Sázavou dnes hostí TÝNECKÝ STŘEP - neboli tradiční městské slavnosti v historickém duchu. Od 10:00 vás v areálu týneckého hradu zabaví dobová hudba, historický šerm, sokolnické ukázky, divadlo, dobové tržiště a další. V 18:30 začíná koncert Richarda Pachmana.

Senomatští hasiči k 130. výročí svého sboru pořádají zábavnou Neckyádu. Závodit se bude u požární nádrže za mateřskou školkou. Registrace plavidel je od 14:00, závod začíná v 15:00, v 20:00 zahraje kapela Kastelán.

XII. Slavnosti trubačů se dnes konají v Hlásné Třebani. V programu vás čeká po 15:00 skupina historického tance Animata, v 15:30 příchod rychtáře s rychtářkou a potom průvod císaře Karla IV. s družinou. V 17:30 začíná SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍHO ZPĚVÁKA PÍSNĚ “HLÁSNÁ TŘEBÁŇ JE KRÁSNÁ”. V 20:00 zahraje kapela MAXIM TURBULENC.

Na zámku Konopiště dneškem začíná dvoudenní Slavnost ovocných knedlíků, oblíbené jídlo arcivévody Františka Ferdinanda d´Este. Na nádvoří zámku můžete celý víkend ochutnávat knedlíky i pivní speciál.

Mělnické kulturní léto dnes nabízí 8. bitvu na Mělníku. Vybojují ji mělničtí rytíři v Hořínském parku a čeká vás velkolepé šermířské představení s pohádkovým příběhem. Program začíná už v jednu hodinu odpoledne, velká bitva přijde na řadu v 16:00.  Po 17:00 následuje divadlo, ukázky tortury, neboli práva útrpného a v 19:00 hudební překvapení.

Kdo se chce zchladit, tak dneškem startuje bruslení pro veřejnost na příbramském zimním stadionu. Teplota v hale je kolem pěti stupňů nad nulou. Bruslit se bude vždycky v sobotu a v neděli a dnes si můžete brusle nasadit od 17:00 – 19:00 hodin. Pro všechny na ledě jsou povinné rukavice.

Neděle 5. 8.

Římskokatolická farnost Starý Rožmitál dne pořádá Pouť na Třemšín. Začíná v 10:30 a po mši svaté u kapličky, se návštěvníci můžou těšit na divadlo Víti Marčíka ml. a na posezení s občerstvením.

V Příbrami začalo bruslení pro veřejnost na místním zimním stadionu. Rozhýbat se můžete dnes v malé hale stadionu mezi 14:00 - 16:00.  

Letní scéna Michalovická putna na hradě Michalovice u Mladé Boleslavi uvede pro děti Medvědí pohádku. Představení začíná v 15:00, vstup zdarma.

Středočeské kulturní léto pokračuje v GASKu v Kutné Hoře, dnes to Večerem v kavárně Tmavomodrý svět. V 16:30 začíná program se skladbami Jaroslava Ježka, George Gerschwina, Duke Ellingtona a dalších. Hraje se na vodním pódiu v zahradách GASKu, vstup zdarma.

Léto v Miřeticích u Vlašimi nabízí v 16:00 koncert dechového orchestru Sebranka.

V rámci Mělnického kulturního léta na náměstí Míru zahraje mělnický dechový orchestr Švitorka, hrát se začíná v 16:00.

 

autor: JMys
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.