Úterní Noční linka: Splnili jste si své životní sny?

25. leden 2022

Pamatujete si, jaká přání jste si vysnili v mládí, co jste si chtěli splnit ve svém životě? A povedla se splnit alespoň některá? 

Každý člověk má svá přání a sny a nejvíce asi v době svého dospívání a mládí. Snad každý mladý člověk sní o tom, jak bych chtěl, aby vypadal a probíhal jeho život, jakou profesi mít, jakého partnera, kolik dětí, kde bydlet, kam cestovat a hlavně jak se dobře cítit a být šťasten...

Snad každý v hloubi duše doufá, že se většina jeho snů jednou splní. Čím starší ale jsme, naše sny se mění. Přehodnocujeme. Bilancujeme. Ti šťastní mohou říci, splněno. Ti méně šťastní přemýšlí, jak se to stalo, že z našich snů toho příliš nezůstalo. Co myslíte vy? Přehodnocujeme v průběhu života své touhy a sny? Proč se nám mnohdy nedaří sny plnit a co je podmínkou toho, aby se plnily?

A pak je tady další věc. Velká část lidí netuší, jaké jsou jejich sny. Zní to sice zvláštně, ale je to tak. Když se teď zeptáte sami sebe, co byste si z celého srdce nejvíc přáli, jak dlouho vám bude trvat, než budete znát odpověď? V dnešní době totiž máme čím dál tím méně času snít.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.