Úterní Noční linka: Rozmary a nešvary domácích mazlíčků

7. srpen 2018

Má nebo mělo vaše domácí zvířátko nějaký zlozvyk? Snažíte se s tím bojovat, nebo jste ho to odnaučili? A mají váš pes nebo kočka nějakou zvláštnost v chování, která vás a vaše okolí baví nebo překvapuje?

Každé zvíře je osobnost a dává to svému okolí na vědomí. Některé projevy nám u našich mazlíčků vadí hodně – třeba pes který ihned okusuje každé volně položené boty, kočka, která močí do postele a škrábe gauč nebo trhá záclony.

Někdy se takové nešvary podaří odstranit, někdy je ale těm našim zvířátkům odpouštíme, protože to kompenzují svojí roztomilostí, přítulností nebo nějakou zvláštností, kterou žádné jiné zvíře nemá.

Kočičce rádi odpustíme rozškrábané křeslo, když nás dokáže rozesmát pokaždé, když se snaží usnout na trubce od radiátoru a pokaždé se jí povede se tam uvelebit. U pejska zase sneseme, že nám občas sní maso připravené k vaření, když nás potom rozesměje svým dováděním s hračkou. Zkrátka jsou naši se vším všudy, jsou součástí našeho života a máme je rádi. A jak se projevuje váš mazlíček?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.