Úterní Noční Linka: Největší dětská dobrodružství

31. leden 2023

Pamatujete na vaše největší dětská dobrodružství, která jste jako malí prožívali? Kde to bylo, s kým a kolik vám bylo let? A zůstal vám smysl pro dobrodružství i v dospělosti?

Měsíc leden 2023 končí a my jsme si v jeho polovině připomínali také Jaroslava Foglara a jeho Rychlé šípy. Uplynulo totiž 84 let, kdy v časopise Mladý hlasatel začal vycházet Foglarův kreslený seriál. Rychlé šípy nabraly brzy na popularitě a spousta fanoušků mohla roky sledovat dobrodružství pětice kamarádů.

Pojďme v Noční lince zavzpomínat na vaše dětská dobrodružství. Dnešní děti se nejčastěji pohybují mezi místy, kde jsou vždy v přítomnosti dospělých a pod kontrolou. A hlavně ve městě dnes opravdu není mnoho míst, kam se mohou vydat a být odkázány samy na sebe.

A určitě pamatujete, že dříve to bylo jiné, bylo normální, že řada rodičů o svých dětech třeba celé odpoledne neměla ponětí a dobrodružství se dala zažít opravdu spousta. Na která dětská dobrodružství vzpomínáte vy?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.