Úterní Noční Linka: Nejlepší rada do života - životní zkušenost k nezaplacení

24. květen 2022

Jakou nejlepší životní radu jste kdy dostali? Jakou zkušenost k nezaplacení jste si prožili a na jejím základě byste dali radu do života druhým? Kdo vám ji udělil? Vzpomenete si na situaci, kdy jste radu či onu zkušenost získali?

Málokdo poslouchá dobré rady do žívota od starších. A pokud ano, tak jen na půl ucha. Na dobré rady si zpravidla vzpomeneme později, až když se stane něco, čemu jsme mohli předejít, kdybychom si na onu dobrou radu vzpomněli. Jsou životní zkušenosti, které stojí za to předat, a taky životní situace, ve kterých radu a pomoc
zkušenějších oceníme. Některá taková "životní" moudra si pak pamatujeme celý život.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.