Úterní Noční linka: Motor mého života

9. říjen 2018

Co vás pohání v životě stále kupředu? Co je vaším motorem, který vám velí nevzdávat to, když už máte pocit, že nemůžete dál?

9. října 2011 se po osmé stal vítězem Velké Pardubické Josef Váňa, největší postava českého dostihového sportu. Zvítězil s legendárním koněm Tiumenem. Když se i dnes na tohoto muže podíváte a sledujete, jak tvrdě pracuje na své kondici, jak se stále snaží jít dopředu a nepatřit do starého železa, jistě si mnozí položíte otázku: Kde beru tu životní energii? Co ho pohání, co je jeho životním motorem?

Možná to sami znáte. V každé věci, do které se pustíme, dostaneme obvykle něco jako počáteční dávku energie. Nejviditelnější je to ve vztazích, tam této energii říkáme zamilovanost, ale myslím, že to platí i jinde – při rozjezdu nového pracovního projektu nebo když se čistě ze záliby ponoříme do nějaké činnosti, která nás láká. Nějakou dobu to funguje, hýříme nápady, všechno jde skoro samo. Co ale udělat pro to, aby nám ta rozjezdová energie vydržela? Co je vaším motorem?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.