Úředníci přelepili ceduli u Podklášterského mostu v Třebíči. Termín dokončení posunuli na květen

7. únor 2017
Zprávy z

Termín dokončení Podklášterského mostu v Třebíči se znovu posouvá. Klíčová dopravní stavba ve městě měla být hotová už v listopadu loňského roku. Kvůli problémům s podložím a založením pilířů se ale termín posouval. Ještě v lednu to vypadalo na duben, aktuálně krajští úředníci přelepili informační ceduli s tím, že to bude v květnu.

Třebíč se od momentu uzavření mostu potýká s dopravními problémy.

„Důvodem byla časová tíseň, do které se dostala stavební firma. A také nastupující zima, která komplikovala a ohrožovala technologické postupy. Zpoždění stavba nabrala také při překládání plynového potrubí a také se změnou založení mostu,“ vysvětluje mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Oprava mostu v Třebíči, cedule s přelepeným nápisem

Řidiči se patrně po Podklášterském mostě projedou už na konci dubna, slibuje mluvčí Svatošová: „Do předčasného užívání chceme most skutečně uvést na konci dubna. Dokončení díla včetně předání kompletní dokladové části je pak v plánu na konci května.“

Bourání starého mostu začalo v Třebíči loni v květnu, znamená to, že celá rekonstrukce bude trvat přesně rok. Ihned po otevření je v plánu uzavřít hlavní průtah Třebíčí – Bráfovu třídu, kde je také v plánu velká oprava.

Oprava mostu v Třebíči, zahájení stavby
autor: mik
Spustit audio