Úředníci na výjezdech do malých měst i prodloužené úřední hodiny – blíží se termín pro podání daňového přiznání

16. březen 2023 10:00

Na výjezdy do menších měst a obcí vyrážejí v těchto dnech pracovníci finančních úřadů. Chtějí tak poplatníkům, kteří to mají na nejbližší pracoviště daleko, ušetřit čas a cestu s odevzdáním daňového přiznání.

Základní termín pro podání daně z příjmu fyzických osob je 3. dubna 2023. Pokud by ale někdo podával daňové přiznání elektronickou formou, tak je termín ještě prodloužený až do 2. května. „A pokud je někdo v situaci, kdy mu daňové přiznání, zpracovává daňový poradce, tak má prodloužený termín až do třetího července,“ vysvětlil mluvčí Finančního úřadu pro Kraj Vysočina Josef Tomek.

Navštíví 15 obcí na Vysočině

Už před pandemií koronaviru úředníci pravidelně před termínem pro podání daňového přiznání vyjížděli do některých menších měst na Vysočině, kde nemá Finanční úřad své pobočky, a pomáhali lidem s podáním toho přiznání. Výjezdy obnovili loni a i letos je mají naplánované. Při 19 výjezdech zamíří celkem do 15 obcí.

„My to připravujeme v součinnosti s místními úřady, to znamená zpravidla se starostou nebo s jeho útvarem a tím pádem zajistíme i to, že naše tiskové zprávy se dostanou ke zveřejnění na příslušných místech příslušných obcí,“ upřesnil Josef Tomek, jak se lidé p výjezdech úředníků dozvědí.

Delší úřední hodiny

V posledním březnovém týdnu prodlouží Finanční úřad na všech pracovištích provozní dobu podatelen na všechny pracovní dny od pondělí do pátku. Celý týden od 27. března a navíc ještě v pondělí 3. dubna budou podatelny otevřené každý den od 8:00 do 17:00 hodin.

autor: Milan Soldán
Spustit audio

Související