U Písku si můžete se svými dětmi vyzkoušet trojrozměrné hřiště, které má několik herních rozměrů

26. srpen 2021

V lesích u jihočeského Písku můžete navštívit hřiště, na jehož atrakce se mohou vydat nejen děti, ale i dospělí. Trojrozměrné bludiště nabízí síť 3D stezek - visutých lávek, které jsou umístěné mezi vzrostlými stromy, a to dokonce ve více patrech. Přístupné je 24 hodin denně 7 dní v týdnu zcela zdarma.

„Tohle hřiště vzniklo v Píseckých horách na naučné Stezce drahokamů,“ říká Věra Samková, která pracuje na písecké radnici, má na starosti investice a je jedním z lidí, kteří stáli u zrodu 3D hřiště. „Už loni jsme tu vystavěli tak zvané Lesní hřiště pro menší děti, které jsme letos rozšířili právě o zajímavé 3D prvky, na které se snažíme nalákat nejenom děti, ale i starší návštěvníky a místní,“ vysvětluje.

Trojrozměrnost hřiště spočívá v tom, že ho tvoří vícepatrové visuté lávky, zavěšené vysoko nad zemí, na kterých se nacházejí další prolézačky a překážky. Na můstky se vstupuje nástupním komínem, který je tvořen několika podestami a vede na lávku umístěnou v prvním patře. Na té se nacházejí první čtyři překážky, poeticky pojmenované jako Záclony, Důlní stezka, Krystaly a Domino.

Ve druhém patře pak návštěvníci musejí překonat další dvě překážky, Girlandy a Harfu. Z patra do patra je možné přecházet pomocí dvou propadel. „Firma, která hřiště stavěla, ho udělala tak, aby šlo do budoucna i rozšířit,“ dodává Věra Samková. „Teprve se ale ukáže, jaký o něj bude zájem,“ uzavírá.

3D bludiště

3D hřiště je určeno pro děti i dospělé. Malé děti ve věku od tří do sedmi let ovšem mohou překážky překonávat jen v doprovodu dospělých. Hřiště je přístupné celoročně a zadarmo. Kousek od hřiště najdete také výletní restauraci a rozhlednu Jarník nebo vyhlídkovou plošinu pro pozorování zvířat žijících v nedaleké oboře.

autor: Filip Černý
Spustit audio