Týden, dva, než si zvykneme na led. Třebíčští hokejisté jsou z posilovny zpátky na bruslích

27. červenec 2021 11:05

Prvoligovým hokejovým týmům z Vysočiny začíná závěrečná fáze letní přípravy. Po chvílích odpočinku a také dřině na suchu se vracejí na ledové plochy.

Zimní stadion Horácké Slavie Třebíč vítá na ledové ploše nejenom hráče, ale i staronového trenéra.

Trenér Kamil Pokorný

„Já mám léto rád, je menší tlak a stress než v té zimní fázi, kdy je to naše zaměstnání a koníček, ten tlak je větší. Hráči to mají určitě naopak. Vstřebávají ty těžké dávky v létě a potom si jsou jistější na tom ledě,“ říká trenér Kamil Pokorný.

Po šesti letech se vrátil na lavičku Horácké Slavie. „Je to dlouhá doba, ale uteklo to velmi rychle, stadion je stejný. Hodně jsem tu byl, i když jsem trénoval Kometu. Kádr je jiný, než když jsem odcházel, ale zase ti kluci, kteří to tady drželi, tak se s nimi potkávám. Buď tady pracují nebo trénují.“  

Týden, dva…

Útočník Michal Vodný přiznává, že adaptace bude hráčům chvíli trvat. „Je to každý rok, týden, dva, než si zvykneš na tu ledovou zátěž, je to úplně jiný pohyb než v létě.“

Už v době letní přípravy bude stát za to se na zimní stadion přijít podívat. „Budou zajímavé zápasy s Kometou, se Znojmem, všechno to ale bude směřovat spíš do sezóny,“ dodal útočník.

Letošní sezóna bude hodně napínavá, předpokládá trenér Kamil Pokorný. „My samozřejmě chceme hrát do desátého místa, abychom si zajistili postup do play-off a vyhnuli se těm starostem, který hrozí.“ Tři nejhorší týmy totiž spadnou přímo do druhé ligy.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související