Trojici z Jihlavy hrozí roky vězení. Psa použili jako zbraň

18. červenec 2019 11:00

Jihlavská policie obvinila mladíka a dvě dívky, kteří použili psa jako zbraň. Poštvali ho na čtyřicetiletého muže.

Muž se snažil pomoci prodavačkám poté, co dívky v jejich obchodě kradly. Pes muže pokousal. Mladík, který už byl soudně trestaný, je ve vazbě. Hrozí mu až osm let vězení, uvedla dnes policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Potraviny za 600 korun

Dívky vzaly v jihlavském obchodě potraviny za asi 600 korun a utekly. Prodavačky na ulici požádaly o pomoc náhodného kolemjdoucího. Jednu z dívek našel a chtěl ji přivést zpět do obchodu. Na místo ale přišla druhá dívka a také osmnáctiletý mladík se psem. Začali se chovat značně agresivně a proti muži štvali psa, kterému dávali pokynu k útoku. „Pes muže napadl a pokousal ho na ruce, přesto se muži podařilo mladíka na místě zdržet,“ uvedla Kroutilová. Zraněný muž se podle ní léčil několik týdnů.

Recidivista

Osmnáctiletý muž je obviněný ze zločinu vydírání spáchaného se zbraní a přečinu ublížení na zdraví a ze spáchání přečinu výtržnictví. Je to recidivista, který byl trestaný za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Obě dívky byly obviněny z provinění vydírání spáchaného se zbraní a provinění ublížení na zdraví a ze spáchání provinění výtržnictví. Hrozí jim až čtyři roky vězení.

zdroj: ČTK
Spustit audio