Třebíčská pekařka vydává své výrobky z okénka. Je v místě, kam chodí lidé na procházky

14. únor 2021 05:00
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Výdejové okénko Kateřiny Skorocké

Zatímco tradiční pekaři nabízí své pečivo přes zimu v kamenných obchodech, v Třebíči najdete jedno výdejové okénko přímo v parku Libušina údolí.

Pečivo Kateřiny Skorocké se díky cyklistům, pejskařům či rodinám na procházce těší stále většímu zájmu a lidé tam často míří právě kvůli němu. Těm, kterým se nechce do zimy, pak pečivo na objednávku doručí rozvoz.

Rozvážka a okénko

Michele Ricci rozváží pečivo své přítelkyně Kateřiny Skorocké každou středu. V tento den totiž třebíčská pekařka peče na objednávku. Daleko více lidí ale stále častěji navštěvuje její výdejové okénko, které o víkendu otvírá ze své soukromé zahrady v Libušině údolí.

Proč je o venkovní výdejnu v parku takový zájem i během tuhé zimy, si pekařka vysvětluje následovně: „Nikdo nemůže na hory, v létě nikdo nemohl na dovolenou, všichni byli tady v Třebíči. To je asi důvod, proč k nám chodilo více lidí, máme více zákazníků.“

K úspěchu u zákazníků podle Skorocké přispívá i výhodné umístění okénka. „Řekla bych, že máme dobré místo, v okolí nic není. Chodí tu lidi s pejsky, maminky s kočárky, cyklisti.“

Exotické pečivo

Okénko ale neláká jen na běžné pečivo, jaké známe z českých obchodů. Kateřina Skorocká se snaží nabídku obměňovat a neustále přichází s novými exotickými recepty, na které narazila během cestování. „Hodně jsme cestovali, čerpali jsme inspiraci všude možně, například jsme se inspirovali přítelem od sestry, který je z Indonésie. Udělali jsme hot dog se sambalem, což je taková marináda, salsa.“

Výdejna za současných opatření nemůže fungovat jako místo, kde se občerstvení připravuje. Pekařka proto veškeré produkty peče a dotváří v nedaleké kavárně, v Libušině údolí už jsou věci pouze připravené k vyzvednutí. „Máme tam ukázkové pečivo, všechno balíme s sebou.“

autoři: Nikola Machala , mik
Spustit audio

Související