Těžká technika o víkendu zdemoluje dva mosty přes D1 u Humpolce. Dálnice bude zavřená

25. únor 2020 13:00

Dva dálniční nadjezdy u Humpolce půjdou o víkendu k zemi. Silničáři je zlikvidují v rámci modernizace dálnice a pak je znovu vystaví.

Z Humpolce na Želiv po silnici II/129 už řidiči projíždí s omezením teď, na mostě nad dálnicí v místě zvaném Trucbaba je semafor. Polovina nadjezdu je totiž zatarasená kužely.

Ve čtvrtek se provoz zastaví úplně, což znemožní obvyklou cestu z Humpolce na Želiv na několik měsíců. „Jezdím do Humpolce, musím s tím počítat,“ obává se zdržení paní Hana Krtková, která ze Želiva dojíždí do Humpolce prakticky denně.

Objížďka přes Jiřice nebo Hněvkovice

„Dneska mě to překvapilo teda, když jsem jela z práce. Pak budeme jezdit přes Hněvkovice.“

Právě Hněvkovicemi vedla objízdná trasa kvůli výstavbě kruhové křižovatky v Humpolci až do listopadu minulého roku. Tehdy si lidé stěžovali na zvýšený provoz, především pak kamionů.

Hněvkovice ale nejsou jedinou objízdnou trasou, vysvětluje mluvčí humpolecké radnice Aneta Slavíková: „Objízdné trasy jsou stanoveny pro každý směr zvlášť. Pokud řidiči pojedou z Humpolce na Želiv, odbočí právě na nové kruhové křižovatce u Vodaku do ulice Zahradní, kde budou pokračovat ve směru na Jiřice.“

Přes Hněvkovice by tak správně měli projíždět pouze řidiči jedoucí od Želiva.

Další most je u Speřic

Další most, který se chystají silničáři zbourat, je u Speřic. Tam v tuto chvíli omezení podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Studeckého není, je totiž daleko méně frekventovaný a ve čtvrtek se tak rovnou uzavře.

„Oba mosty budou hotové v říjnu letošního roku a do té doby jsou tam objízdné trasy.“

Samotnou demolici chystá ŘSD na noc ze soboty na neděli a řidiči musí počítat s tím, že po tu dobu bude dálnice v místě zcela neprůjezdná.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio