Tělo skryla voda. Vraha vyslýchala policie mezi prvními. Jak mu ale zločin dokázat?

Když plzeňští policisté vyjížděli na základě oznámení k vodní elektrárně na Berounce, tušili, že hrůzný nález bude souviset s mužem pohřešovaným už od listopadu 2010.

Autorka projektu: Bronislava Janečková
Účinkují: Martin Zahálka, Lukáš Příkazký, Jiří Knot, Nataša Gáčová Nosková, Kryštof Rímský, Vlasta Žehrová
Napsala: Tereza Vojtová a František Müller
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 8. 1. 2020

Třicetiletý Lukáš odjel 5. listopadu odpoledne na schůzku do obce Bělá, kde sídlila přepravní společnost rodiny. Od té doby o něm nikdo neslyšel. Sejít se měl s jedním ze zaměstnanců, kterému měl vyplatit dlužné peníze. Ten ale vypověděl, že do areálu firmy nikdo nedorazil, a tak odjel domů.

Areál firma používala jako odstavnou plochu pro kamiony, jako zázemí a kancelář sloužila patrová mobilní buňka. Před ní stálo zaparkované Lukášovo BMW. Po něm ale nikde ani stopy. Do pátrání po zmizelém se zapojilo velké množství policistů i vrtulník s termovizí.

Stopy ve tmě

Během ohledání kanceláře uvnitř buňky kriminalisté nenašly žádné viditelné skvrny od krve. Něco tu ale nesedělo. Rozhodli se proto využít metodu dobře známou z kriminálních seriálů, kdy se v zatemněné místnosti rozptýlí chemický roztok ve formě aerosolu. Dostane-li se do kontaktu se zbytky krve, svítí místo ve tmě výraznou barvou.

To, co uviděli, vyšetřovatele zaskočilo. Stopy krve byly prakticky po celé podlaze a také na nábytku. Bylo jasné, že ten, kdo tu krvácel, nejspíše nepřežil…

autoři: Tereza Vojtová , and
Spustit audio

Související