Televize u kotce nebo uzené pamlsky od řezníka. Hotely pro psy nabízí různé nadstandardní služby

18. červenec 2019 12:00

Kam se psem, když se jede na dovolenou? V letní sezóně to řeší psích majitelů. Ne všichni ale mají možnost dát čtyřnohého mazlíčka k příbuzným nebo na hlídání známým.

Ideální možností je pro ně pak sáhnout po možnosti hotelu pro psy. Těch je na Vysočině hned několik. Je třeba si ale zavolat včas, v letních měsících totiž bývají plné.

„Myslím, že už tu budeme určitě po patnácté, po dvacáté. Jsme spokojení,“ říká František Klement, který právě do hotelu pro psy v Břevnici u Havlíčkova Brodu dovezl malého psa.

I podle majitelky hotelu Jany Voháňkové je lepší, pokud je starší pes na hotel už zvyklý. „Třeba u starých psů, já sem beru i staré psy, teď tady zrovna mám čtrnáctiletou fenku, ale lidem vždycky říkám, ať hodně přemýšlí o tom, jestli je to nutný, zase je něco jiného, pokud k nám ten pes celý život chodí.“

Třicet psů najednou

V Břevnici mívají přes letní sezónu najednou i třicet psů. Jejich majitelé by proto měli nahlásit veškeré nemoci nebo třeba problémové chování dopředu. Stejně tak i různé návyky.

Pes tady pak může trávit čas i u televize. „Teď jsme teda dlouho požadavek na puštěnou televizi neměli, ale měli jsme už několik klientů, kteří toho využili, protože říkali, že když třeba odchází z domu, tak nechávají psovi puštěnou televizi.“

Příplatky za kosmetické úpravy

Dále si mohou majitelé psů připlatit třeba i delší procházky nebo kosmetické úpravy, jako stříhání drápů nebo koupání.

To v hotelu u Světlé nad Sázavou zase paní Jiřina Kafková svěřence trochu rozmazluje pamlsky. „My máme takový, já říkám VIP, a pokud ti pejskové nejsou jenom granuloví, tak bereme od jednoho řezníka uzená ouška a uzené nožičky. Není to děláno pro psy, takže to není takovou tou formou sušení, a psi, co sem jezdí pravidelně, tak se na ně těší.“

Hodinové hlídání

Oproti hotelu v Břevnici má ale Jiřina Kafková menší kapacitu a je to spíš takové rodinné hlídání. Psi běhají po zahradě a spí uvnitř spolu s vlastními chovanci.

„Podle toho, jak ti psi jsou nebo nejsou snášenliví s dalšími psy, maximální kapacita je na hlídání zhruba tři psi a jsou vlastně 24 hodin pod dozorem. Kdybyste si teďka zavolala a chtěla sem pejska dát, tak vás odmítnu, protože ta klientela, kterou my máme, tak je nasmlouvaná pomalu rok dopředu.“

Ve většině dalších ubytoven platí, že je nejlepší psa objednat co nejdříve, zvlášť teď v sezóně dovolených. Musí mít s sebou platný očkovací průkaz s vyznačenými pravidelnými vakcinacemi a ideální je mu zabalit i nějakou hračku nebo deku z domova.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související