Technoparty na Opavsku se obešla bez větších potíží

3. květen 2009
Zprávy , Zprávy

Technoparty v rekreačním středisku Hadinka u Klokočova na Opavsku, která dnes v poledne definitivně skončí, opouštějí první tanečníci. Od rána odjelo na 250 aut z celkového počtu 1300. Legální technoparty se konala od čtvrtku a postupně na ni přijelo na sedm tisíc tanečníků z celé republiky a několika evropských zemí.

Hlavní nápor zůstávajících přibližně šesti tisíc odjíždějících technařů začne kolem poledne. "Ve 12 hodin končí produkce a poté začne hromadný odjezd," potvrdil velitel krajské pořádkové policie Radim Daněk:

Rychlá záchranná služby v noci ze soboty na neděli nezasahovala, policisté ale vyšetřují vloupání do stánku s cukrovinkami a upomínkovými předměty. Škoda je ale zanedbatelná.

Během konání technoparty zasahovali záchranáři celkem devětkrát. Ošetřili mimo jiné 24letého cizince pod vlivem drog, který odmítal ošetření ruky. I další zraněný byl agresivní a zklidnit jej musela až policie. Zdravotníci také vytahovali z potoka zraněného mladíka, který musel být převezen do nemocnice.

autor: Artur Kubica
Spustit audio