Taru stačí podrbat v kožichu, a z živého psa se stane kliďas. Ráda mlsá rohlíky

15. říjen 2019

V  útulku ve Žďáře nad Sázavou našla přechodný domov mladá fenka Tara. Je to mladý a velmi živý pes, který potřebuje výchovu a režim. Ideálním domovem by pro ni byl volnější venkov.

Taru do žďárského útulku přivezli strážníci městské policie na konci září 2019. „Zřejmě se dlouho toulala po lesích, měla zmuchlanou srst, a byla hladová,“ představuje ani ne roční kříženku labradora provozovatelka útulku Hana Janáčková. Tara jako každý pes v útulku prošla veterinárním vyšetřením, a je úplně zdravá.

Tara potřebuje režim a přítomnost jednoho pána

Mladá fenka je křížencem s nějakou menší rasou, takže má střední výšku a černou srst. Podle Hany Janáčkové nezažila bití ani špatné zacházení. Běháním po lese, ale i volností ve výběhu útulku, poněkud zvlčela, je temperamentní. „Potřebuje trošku zkrotit, potřebuje režim,“ dodává provozovatelka, a sama na místě ukazuje, jak Taru zklidní hlazením, klidnými slovy a drbáním v kožichu.

Na granule není fenka zvyklá. Je ale možné ji na ně naučit

Tara si zřejmě dobře pamatuje hlad, který zažila, když běhala po lese. „Dodnes má velký apetit,“ říká Hana Janáčková, která zatím vypozorovala, že fenka nebyla naučená na granule. Ráda mlsá rohlíky, i když to chovatelé psů neradi vidí. Pokud ale bude chtít nový pán Taru na granule naučit, neměl by to s trochou trpělivosti být problém.