Švýcarsko chystá spuštění další digitální rozhlasové sítě

20. červenec 2018

Analogové VKV vysílání bude ukončeno ve Švýcarsku nejpozději v roce 2024, definitivní termín pro tento krok má být oznámen začátkem příštího roku.

Ve Švýcarsku začne fungovat v následujících měsících nová digitální rozhlasová síť pro oblast Romandie, tedy region, do něhož patří například Ženeva. Uzávěrka přihlášek pro konkrétní vysílatele končí příští týden, konkrétně 27. července. Švýcarský regulátor BAKOM už v roce 2016 informoval, že pro uspokojení dalších rozhlasových stanic na distribuci prostřednictvím DAB+ bude nutné spuštění nového multiplexu.

Žadatelé o volnou programovou kapacitu by měli dodat nejen samotnou žádost o umístění do multiplexu, ale také jakýsi motivační dopis, kde uvedou, proč právě jejich stanice by sem měla být umístěna, a jak se postarají o rozmanitost programové nabídky. Součástí žádosti má být také plán v oblasti inovativních formátů. Rozhlasové stanice musí dokázat, že mají zajištěné dlouhodobé financování a nepůjde pouze o krátkodobý projekt, který by brzy skončil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související