Světový rekordman: Po soutěži v pojídání chilli papriček je potřeba „vylít emoce“

8. červenec 2021

Český i světový rekordman v pojídání chilli papriček, zároveň vážně nemocný člověk. Hluchoslepý Radim Řehůřek byl hostem Hely Dvořákové v Dobrém dopoledni.

Radim Řehůřek se do podvědomí společnosti zapsal svými neuvěřitelnými kousky s chilli papričkami. Je dokonce světovým rekordmanem. „Součástí toho rekordu je to sníst a pak to také udržet v sobě,“ řekl v Dobrém dopoledni.

„Teprve po nějaké době to může ven. To je zvracení, někteří tomu říkají výlev emocí. Ale záleží na tom, co se na té soutěži zkonzumuje. Pokud vám dají extrakty, sušené papričky apod., tak to tam zůstane a pořád to ve vás pracuje. Přijedete domů, přijdou křeče, vypadá to jako žlučníková kolika.“

„Je to kombinace různých bolestí. Klepete se, kroutíte se a doufáte, že hodně brzy umřete.“

Radim Řehůřek je hluchoslepý. Jak společnost nahlíží na takto nemocné lidi? A jaké má s chilli papričkami další plány? Poslechněte si v přiloženém audiu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.