Studenti žďárského gymnázia chodí tento týden do školy na směny. V učebnách mění elektroinstalaci

6. červen 2018 13:30

Vyučování na směny. To si tento týden vyzkouší studenti na gymnáziu ve Žďáře nad Sázavou. Škola má totiž k dispozici jen pět učeben pro celkem třináct tříd. Dělníci začali s předstihem měnit elektroinstalace.

„Elektroinstalace, obložení, nová umyvadla, podlahy,“ jmenuje ředitel žďárského gymnázia Vlastimil Čepelák a vede reportéra Daniela Zacha do míst, odkud se standardně ozývá typický školní ruch. Aktuálně jsou slyšet jen bourací stroje.

„Museli jsme zavést směnný provoz pro naše žáky. Rozdělí se na půlky, jedna chodí na osmou ráno, druhá na dvanáctou,“ dodává ředitel.

Odpoledne se učíme

„My chodíme ráno na osmou,“ řekl jeden ze studentů. Na otázku, co dělá odpoledne, odpověděl: „Dost se učíme, máme teď hodně písemek a zkoušek a taky kroužky.“

„Osobně by se mi lépe učilo ráno, ráno se mi také lepší přemýšlí. Dneska mě ještě k tomu vlak zpoždění, tak jsem přišla až před chvílí,“ dodala oslovená studentka.

Žáci ze žďárského gymnázia se učí v relativně malých učebnách. Učitelům se ráno střídají mladší žáci, odpoledne starší. Sami kantoři se také stěhovali, jsou společně ve sborovně. „Jsem v kontaktu s jinými kolegy, popovídáme si o jiných tématech než obyčejně,“ pochvaluje si angličtinářka Eliška Výmolová.

autoři: Daniel Zach , mik