Středeční Noční linka: Za měsíc jsou Vánoce!

23. listopad 2022

V polovině dnešní Noční linky si budeme moct říci, že už za měsíc jsou tady Vánoce! Blíží se čas adventu i čas nejkrásnějších svátků v roce.

Jaké vzpomínky na Vánoce vám budou běhat hlavou? Kdy a kde jste prožili své nejkrásnější Vánoce v životě? S kým jste je trávili? Spousta Vánoce bylo jistě nádherných, ale byli i nějaké naprosto výjimečné? Nadělil vám například někdy Ježíšek pod stromeček vnouče? Nebo to byly Vánoce v zahraničí? Jak na to vzpomínáte?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.