Středeční Noční linka: Kdysi a dnes, aneb jak se stravovali naši předci a jak my

5. srpen 2020

Máte alespoň trochu představu o tom, jak se stravovali naši dávní předci? Co by vám z té jejich stravy vyhovovalo a co nikoliv? Myslíte, že se stravovali lépe než my dnes s našimi obrovskými možnostmi? Jak by se vám líbila třeba syrová strava, myslíte si, že je přece jen zdravější, nebo tepelná úprava je podle vás pro člověka přece vhodnější? A zastáváte názor, že člověk je všežravec a nikoliv pouze býložravec?

Naši dávní i méně dávní předci měli své možnosti a také způsob, jak se stravovali. No a my zase máme neuvěřitelné množství možností, z čeho a co si vybrat a jak se vlastně stravovat. Přesto mnoho z nás stále dělá spousty dietních chyb a zpravidla hlavně proto, že jíme tzv. jen co nám chutná a na co máme chuť. Ale pro naše zdraví to vždy nemusí být ta správná cesta. A jaká je ta vaše? Jíst vše, často a v malých dávkách?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.