Starostou Třebíče bude Pavel Pacal z hnutí Pro Třebíč

18. říjen 2018 06:00

Koalici v Třebíči sestaví sedm uskupení z deseti, která v obecních volbách uspěla. V zastupitelstvu budou mít 18 z 27 křesel.

Starostou se stane Pavel Pacal z hnutí Pro Třebíč. Posty místostarostů obsadí třebíčský lídr hnutí ANO Miloš Hrůza a stávající místostarostové Vladimír Malý z ČSSD a lidovec Pavel Janata. Koaliční smlouva bude podepsána v pondělí, řekl Pacal, který je zároveň náměstkem hejtmana Vysočiny.

Koalici sestaví ANO, ČSSD, KDU-ČSL, ODS, uskupení Pro Třebíč, Břehy a Třebíč můj domov. Mimo koalici tak zůstane vítězné sdružení Třebíč Občanům!, komunisté a Piráti kandidující společně s TOP 09.

Byty pro mladé rodiny

V následujících čtyřech letech chce koalice podporovat výstavbu bytů pro mladé rodiny, budování průmyslové zóny i obchvatu města. Ustavující zastupitelstvo spojené s volbou starosty a dalších představitelů radnice se zřejmě uskuteční 1. listopadu.

Už dřív zástupci budoucí koalice potvrdili, že město bude mít čtyři uvolněné funkce - starostu a tři místostarosty. Prozatím má město i post uvolněného radního.

Pavel Pacal je zároveň krajským radním

Budoucí působení v krajské funkci Pavel Pacal zatím neupřesnil. „Budu to řešit jak s vedením kraje, tak se svými kolegy v zastupitelském klubu na kraji. V momentě, kdy se najde model, jak toto vyřešit, tak to neprodleně oznámím. Určitě nebudu do budoucna působit ve dvou uvolněných funkcích,“ řekl Pacal.

zdroj: ČTK
Spustit audio