Srážka čtyř automobilů zablokovala D1. Jeden člověk zemřel

8. červen 2018 07:40

Dálnice D1 na Vysočině od noci stála. Kolem druhé hodiny nad ránem se na kilometru 111 ve směru na Brno udála hromadná nehoda čtyř automobilů. Jeden člověk zemřel, další byl těžce zraněný. Kolem půl osmé policie provoz znovu pustila.

Tragická nehoda se stala kolem druhé hodiny ráno těsně před sjezdem na Jihlavu. Podle policie tam havarovala čtyři auta. „Při dopravní nehodě byla jedna osoba usmrcena a jedna utrpěla těžké zranění. Dálnice D1 ve směru na Brno je z důvodu odstraňování následků nehody zcela uzavřena,“ konstatovala ráno mluvčí policie Dana Čírtková.

Kolem půl osmé ráno se podařilo nehodu došetřit a pustit provoz obvyklým způsobem. Policie mezi tím odkláněla automobily na silnici I/34 na Havlíčkův Brod a odtud po I/38 na Jihlavu, kde se na kilometru 112 vracely zpátky na dálnici.

Nehoda D1, 111. kilometr
Nehoda D1, 111. kilometr

Na kilometru 111 se srazila celkem čtyři auta, tři dodávky a jeden tahač s návěsem. Dvě vozidla řídili cizinci. „Osmapadesátiletý řidič jednoho z dodávkových vozidel na místě zemřel. Pětadvacetiletý řidič dalšího dodávkového vozidla  - jednalo se o cizince - byl s těžkým zraněním transportován do nemocnice v Brně,“ upřesnila mluvčí.

autor: mik
Spustit audio