Speciální fólie proti prorůstání travin a plevele by měla být součástí každého plotu. Má jednoduchou instalaci a prodlouží trvanlivost plotové konstrukce

6. červenec 2019

Letos je z důvodu sucha trávy sice méně, ale tam, kde po ní rozhodně netoužíme, jsou místa v těsné blízkosti plotu. Plevel a traviny prorůstající do pletiva nejsou na pohled hezké a velmi komplikují údržbu plotu. Sekat trávu pod pletivem není nic příjemného, přitom řešení je velmi jednoduché. Pod plot instalujte speciální fólii, která jakýkoliv růst nežádoucích travin a plevelů na dlouhou dobu znemožní.

Ze všeho nejhůře se tráva i plevel odstraňují právě z plotu a jeho nejbližšího okolí. Fólie je široká 25cm a standardně se prodává v 50m návinu. Součástí balení jsou i 12cm dlouhé plastové hřeby, kterými se folie zajistí do zeminy. Fólii je možné použít do všech typů plotových konstrukcí. Ideální je, pokud se položí společně s novou plotovou konstrukcí, ale je možné i umístit i k oplocení starému.  Je kompatibilní s každým typem čtyřhranného oplocení – od drátěnky, svěřované dítě nebo svařované panely. Pokud se instaluje do staršího oplocení, není nutní konstrukci rozebírat. Folii pod oplocení jednoduše podsuneme. Ovšem je nutné prostor ze všeho nejdříve zbavit vysokého plevele a travin.

Pokládka je jednoduchá a má dva kroky

Folii pod plotem rozvineme a vsuneme pod pletivo. V místech sloupku fólii nařízneme, aby sloupek obejmula kolem dokola. Na závěr folii zajistíme do země dlouhými plastovými hřeby, které jsou součástí balení. Nezapomeňte na estetické hledisko. Samotná folie na zahradě pod plotem nevypadá nejlépe. Předem si promyslete, jakým materiálem povrch folie zakryjete. Ideálním řešením jsou kameny. Tady je prostor k vaší tvořivosti největší – vhodné jsou drobné oblázky, ale použít lze i ploché kameny různých barev a velikostí a hrubší písek. Záleží pouze na vaší tvořivosti, jak spodní část plotu esteticky vyřešíte. Podstatné je, že se tu tráva a plevel už nikdy neobjeví.

Fólie na věky věků

Folie nepropouští vodu a tím zamezí růstu travin a plevele. Je ze speciálního recyklovatelného materiálu (z polyetylenu typu LDPE), který má dlouhou trvanlivost.  Po položení znemožníte trávě a pleveli růst přibližně na 30 let. Spíše než folii tedy budete měnit nový plot. Ale ani to není problém. Materiál nezmění ani tvar ani barvu, a tak je možné fólii odstranit a umístit v rámci pozemku na jiném místě. 

Spustit audio