Soutěžte s námi o kuchařky Pochoutkový rok a kuchařský kurz s Jaroslavem Sapíkem
Poslouchejte Český rozhlas Hradec Králové a zahrajte si o kuchařku Pochoutkový rok plnou tradičních rodinných receptů. Pokud navíc soutěžní otázku zodpovíte správně, postoupíte do slosování o kuchařský kurz pro dvě osoby pod vedením šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
Soutěžit o knížky i kuchařský kurz můžete od pondělí do pátku po celý květen. Stačí pozorně poslouchat vysílání, dovolat se po zaznění výzvy jako třetí na studiovou linku 726 46 46 46 a správně zodpovědět vědomostní otázku týkající se gastronomie.
Poslední květnový pátek ze všech soutěžících, kteří odpověděli správně, bude navíc vylosován jeden posluchač, který získá kuchařský kurz pro dvě osoby Pochoutky české kuchyně s šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem.
A pokud se na vás štěstí neusměje, můžete si oblíbenou kuchařku pořídit na stránkách vydavatelství Radioservis.
Soutěžte s Pochoutkovým rokem o vybavení do kuchyně
Kulinářská soutěž Pochoutkový rok pokračuje letos již svým čtvrtým ročníkem. Tentokrát hledáme tradiční rodinné recepty, které se dědí z generace na generaci. Přihlaste ten svůj a vyhrajte nové vybavení do kuchyně v celkové hodnotě 100 000 korun.
Vaše osvědčené rodinné recepty lze přihlásit přes formulář na webové stránce www.pochoutkovyrok.cz, nebo dopisem zaslaným na adresu Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 s heslem Pochoutkový rok.
Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích Českého rozhlasu. Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné. Distribuce cen bude vzhledem k aktuální situaci probíhat až od 1. června 2020.
Související
-
Připravte si kuře s křupavými s bramboráčky. Je to zázrak na talíři doslova téměř „z ničeho“
Bramboráky jsou zázrak doslova z ničeho. Stačí vám prosté struhadlo, trocha cviku a budete za hvězdu. Všichni budou mít boule za ušima. Bramborák nebo také cmunda.
-
Eintopf. Jídlo z jednoho hrnce patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě. Zkuste čočkový!
Eintopf spojujeme hlavně s německou kuchyní, ale najdete ho i v kuchyni francouzské, polské či americké. U nás se tento výraz někdy používal jako trochu hanlivé označení.
-
Naše babičky věděly, že „polévka je grunt“. Udělejte si pikantní gulášovou s masovými knedlíčky
Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění, ale výsledek rozhodně stojí za to!
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.