Sobotní Noční linka: Umíte si vybírat své myšlenky?

6. říjen 2018

Jací lidé a jaké myšlenky zabírají prostor ve vaší hlavě? Máte ve svém okolí lidi pozitivní, se kterými se cítíte dobře, nebo spíše ty negativní, kteří na vás stále vidí nějaké chyby? Dovedete to negativní hodit za hlavu, nebo se tím stále dokola trápíte? Myslíte, že je důležité vybírat si své myšlenky? Že třeba mohou ovlivnit i náš zdravotní stav?

Říká se, že své myšlenky bychom si každý den měli vybírat úplně stejně, jako si denně vybíráme šaty. A stejně tak lidi, které si pouštíme do hlavy, potažmo do života.

Pokud totiž máme ve svém okolí lidi, kteří nás nepodporují, vysmívají se tomu, co děláme, srážejí nám sebevědomí, pochybují o nás a našich snech, měli bychom jim věnovat co nejméně prostoru ve svém životě, protože takoví lidé nepřispívají k našemu harmonickému životu. Můžeme kdykoliv zavřít oči, ale nemůžeme zavřít své uši.

Čím více se s pochybovačnými a negativními lidmi vídáme, tím těžší pro nás bude žít radostný a vyrovnaný život. Tito lidé s námi virtuálně budou i v noci v myšlenkách a představách. Často myslíme zpětně na to, jak se k nám chovali nebo co řekli a trápíme se tím. A přitom máme právo vybírat si lidi pro svůj život.

autor: zos
Spustit audio