Sobotní Noční linka: Co jste obvykle dělávali na podzim, když jste byli malí?

10. říjen 2020

Pomáhali jste rodičům v zemědělství, na poli, kolem domu? Připravovali se na zimu? Bylo hodně práce? Byl čas i na zábavu? Vyráběli a pouštěli jste i draky, zahřívali se u ohníčků a pekli brambory? Sbírali jste i kaštany, vyráběli z nich zvířátka a nebo si je zašívali do polštářků? Bylo na podzim více času na povídání a společné setkávání u rodinného stolu?

Praskající dřevo v kamnech, večery při svíčkách a rozprávění - i takový byl podzim našich předků. Na prvním místě ale byla práce a příprava na dlouho zimu. Muselo se do lesa na dřevo, obstarat hospodářství a pak byl čas i na zábavu.

Babičky vyprávěli o životě, četly z knížek a podzimní večery měly zvláštní půvab. Jak vzpomínáte vy na podzimní čas vašeho dětství? Jak jste ho prožívali?

I na to se vás zeptá moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900. Podzimní čas s Noční linkou bude snad i díky vám ve znamení hřejivých vzpomínek.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.