Slunečný prodloužený víkend. Oblačnost se srážkami vystřídají od pátku letní teploty

3. červenec 2018 12:50

O prodlouženém červencovém víkendu zavládne v celé České republice slunné počasí. Mírnou čtvrteční oblačnost s občasnými bouřkami vystřídají tři letní dny s průměrnou teplotou okolo 26 stupňů Celsia doprovázené mírným severozápadním větrem. Vyplývá to z krátkodobé předpovědi Českého hydrometeorologického úřadu.

„Dnem s největší oblačností a možným výskytem srážek bude první den prodlouženého víkendu, kdy by mělo být polojasno, v průběhu dne až oblačno. Místy se pak objeví přeháňky i bouřky. Bude to ale zároveň i nejteplejší den,“ řekl serveru iROZHLAS.cz Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Srážky se ve čtvrtek objeví zejména v odpoledních hodinách na 30 až 60 procentech území České republiky. Rtuť teploměru během dne vystoupá až na hranici 30 stupňů Celsia.

Od pátku postupně oblačnosti i srážek ubude. „Pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky,“ dodává Hanzlík. Celý den bude polojasno, nejvyšší denní teploty dosáhnou 28 stupňů Celsia.

Víkendové teploty poté zůstanou v rozmezí 23 až 29 stupňů Celsia, obloha bude jasná, místy polojasná. „Během soboty a neděle se již srážky nevyskytnou,“ uzavírá Hanzlík.

Noční teploty se během celého prodlouženého mají pohybovat v rozmezí 10 až 15 stupňů, přičemž nejteplejší noc zaznamenáme v sobotu.

autor: red
Spustit audio