Škola v Polničce na Žďársku vedle obědů připravuje dětem i svačiny na velkou přestávku
Zhruba polovině žáků ze základní školy v Polniččce na Žďársku už nechystají svačiny rodiče doma. Stále víc dětí chodí o velké přestávce na svačinu do školní jídelny.
„Dřív jsem si nosil to, co mi koupil táta, třeba anglický rohlík,“ svěřuje se jeden z žáků. „Tohle mi vyhovuje víc,“ pokračuje. „Já jsem si svačiny třeba vůbec nedělal, byl jsem hlady až do oběda,“ přidává se další.
Svačiny obsahují všechno, co mají mít – vlákninu, bílkoviny, je v nich ovoce a zelenina a žádná dochucovadla. „Snažíme se je připravovat z lokálních surovin,“ popisuje vedoucí školní jídelny Jarmila Kašparová, která má zkušenosti jako nutriční terapeutka v nemocnici.
I do ceny svačin se promítly rostoucí náklady. V dubnu jejich cenu škola zvýšila o dvě koruny. I přesto na svačiny chodí zhruba polovina žáků.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Královéhradecký kraj: varováním pro spokojený region a tradiční baštu pravice je stárnutí
-
Filadelfský koridor v centru pozornosti. Proč je klíčový pro příměří mezi Izraelem a Hamásem?
-
Málo, nebo moc? Zkuste dát trest za krádež a pomozte s výzkumem trestání
-
Novodobé otroctví? Migranti kvůli přechodu hranic dělali v Česku kebab, gang inkasoval miliony