Sklářské výrobky z továrny ve Světlé nad Sázavou se projedou speciálním tunelem nad silnicí

2. květen 2016
Zprávy z

Sklárny ve Světlé nad Sázavou, společnost Crystalite Bohemia plánuje zřídit speciální tunel pro své výrobky. Povede nad hlavní výpadovkou z města směrem na Havlíčkův Brod. Tunel spojí samotnou sklárnu se sklady. Odpadne tak složité převážení výrobků z jedné strany na druhou, ke kterému používají nákladní auta.

Sklárna ve Světlé, která navázala na výrobu zkrachovalé firmy Sklo Bohemia, navyšuje výrobu. Aktuálně zabalí na 200 palet různého skla denně. Se spuštěním dvou nových linek to bude dvojnásobek. „Zaměstnáme dalších 140 lidí. Bude to na prohlížení, manipulaci, pomocné práce a údržbu,“ říká Zdeněk Dvořák, technický ředitel skláren s tím, že nastoupit by noví pracovníci mohli letos v říjnu.

Dopravník má být jakousi dominantou

Továrna ve Světlé pracuje v nepřetržitém provozu, ovšem logistika jen na ranní směnu. Se zvyšující se kapacitou je stále větší problém se stěhováním výrobků do skladu. „Teď to všechno vozíme výtahem, do budoucna bychom ale rádi tou páteřní chodbou, která bude dlouhá 120 metrů,“ vysvětluje Zdeněk Dvořák.

Tunel má přetnout silnici ve výšce necelých pět metrů. „Očekáváme od toho zefektivnění skladování a expedice zboží. Ve Světlé se to stane i dominantou toho vstupu do města od Havlíčkova Brodu.“

Světlá nad Sázavou, tunel na sklářské výrobky
autoři: mik , Hana Mikulincová
Spustit audio