Silnice Vysočiny hlídá nový passat, umí odhalit i kradené auto

4. duben 2012
Zprávy z

Policisté na Vysočině mají novou posilu. Silnice prvních tříd bude brázdit moderní Volkswagen Passat, který se zaměří především na rychle jedoucí řidiče.

Nový passat dorazil už i policistům na Vysočině. Ti dnes moderní vůz, který má pod kapotou téměř tři sta koní, představili veřejnosti. "Uvnitř je opravdu špičkové vybavení. Radarem můžeme měřit například i řidiče v protisměru a díky kameře je možné natáčet předjíždění přes plnou čáru. Navíc radar v autě je propojený také s evidencí pohřešovaných aut. Už za jízdy proto zjistíme, jestli je sledovaný vůz kradený," vyjmenoval Regionu některé přednosti nového auta policista Tomáš Procházka.
S novým passatem budou policisté jezdit po silnicích prvních tříd v rámci celé Vysočiny. "Do akce bude nasazen například teď o víkendu, tedy na Velikonoce. Kontrolovat budeme nejen rychlost, ale například i dodržování zákazu popíjení alkoholu před jízdou," řekl k plánované dopravně - bezpečnostní akci jihlavský policista Jan Kostečka.
Policejní passat není na první pohled rozeznat od běžných aut. Dokáže ovšem vyvinout rychlost až dvě stě sedmdesát kilometrů v hodině. V celé republice jich je celkem dvacet.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio