Sestra Jiřího Šlitra učila Naďu Urbánkovou na zdravotní škole

26. prosinec 2012
Odpolední evergreeny

Osudové spojení s rodinou Jiřího Šlitra odhalila posluchačům Regionu na Štěpána naše evergreen lady Naďa Urbánková. Sestra Jiřího Šlitra učila Naďu na zdravotní škole tělocvik a připravovala dívky na spartakiádu. Naďa zavzpomínala i na setkání v posledním dni života jednoho ze zakladatelů divadla Semafor. Skvělý klavírista, herec, zpěvák a výtvarník Jiří Šlitr zemřel 26. prosince v roce 1969.

Na Štěpána jsme slavili narozeniny zpěváka Petra Rezka a taky jsme se chystali na večerní program v české televizi. Jednička nabízí v osm večer pokračování pohádky Václava Vorlíčka z roku 1971 Dívka na koštěti film Saxana a lexikon kouzel. Píseň Saxana v podání Petry Černocké posluchače Regionu na sledování filmové pohádky pěkně naladila. Sváteční odpoledne plné evergreenů i vánočních melodií s vámi strávila Ivana Jelínková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.