Seriály o policistech mu připadaly nesmyslné, pelhřimovský kriminalista Ondřej Fanta proto napsal vlastní detektivku

4. únor 2023 14:00

Před několika lety seděl pelhřimovský kriminalista Ondřej Fanta doma u televize a říkal si, že seriály o policistech nedávají moc smysl. Rozhodl se proto, že napíše svůj příběh z policejního prostředí. Jeho knihu Vraždy na dvojce si teď lidé můžou přečíst.

„Ta kniha vznikala poměrně dlouze. Pracoval jsem na ní více než pět let,“ říká poručík z pelhřimovské hospodářské kriminálky. Na stránkách jeho knihy se odvíjí příběh inspirovaný zážitky z Fantovy služby u policie. „Ale je to příběh, který je smyšlený, protože jsem si netroufal psát nic reálného,“ ujišťuje, že se v jeho příbězích nikdo nemůže poznat.

Realita podle Ondřeje Fanty není tak zajímavá. „Ono v realitě to naše vyšetřování trvá strašně dlouho a jsou tam i doby, kdy prostě musíme čekat třeba měsíc na nějakou zprávu,“ usmívá se policista.

Původně chtěl autor doprovodit knihu i vlastními ilustracemi. „Pak jsem zjistil, že kdybych měl ještě kreslit sám ilustrace, tak by knížka vyšla až budou v důchodu,“ vysvětlil autor. Pro ilustrace proto jako předloha posloužily jeho fotografie.

autor: Patrik Salát
Spustit audio

Související