Senátora za Žďársko Josefa Novotného zastrašuje policie

24. září 2010

Senátor za okres Žďár nad Sázavou Josef Novotný dnes oznámil, že se cítí být dlouhodobě zastrašován Policií České republiky. Podle senátora policie nelibě nese to, že je proti zvýšení mezd a mstí se na jeho rodině. Posledním impulzem k tvrdé kritice policejní činnosti je zkušenost senátorova syna. Ten byl svědkem přepadení mladíka skinheadem, informoval o tom bystřickou policii, která se ale údajně případem nezabývala.

Nakonec nebyl policií obviněn útočník, ale přepadený mladík a spolu s dalšími také Novotného syn. "Rasistický trestný čin s hajlováním policii vůbec nezajímá, zajímá ji pouze to, aby se pomstila mě za postoje k platům policie. To považuji za nehoráznost. Na městském úřadě se nám scházejí desítky stížností na činnost policie, které hraničí se zoufalstvím. Musím se bránit tímto pochybným způsobem, protože nebýt svědomí a novinářů, tak s tím nemůžu nic dělat, ani jako ústavní činitel."

Bystřický starosta a senátor za Žďársko Josef Novotný o situaci informuje také premiéra České republiky a žádá o prošetření. Okresní policejní ředitel ve Žďáru nad Sázavou ani jeho zástupce nebyli k zastižení, na bystřickém obvodním oddělení jsme zastihli zástupce vedoucího Oldřicha Hejtmánka: "Případ jsme šetřili a předali kriminální policii do Žďáru nad Sázavou. Víc vám k tomu říct nemůžu."

autor: uli
Spustit audio