S hledáním praxe i zaměstnání pomáhá studentům a absolventům v Karlovarském kraji nový webový portál

24. leden 2022 12:05

Nový projekt s názvem Pracujme spolu spustila Karlovarská agentura rozvoje podnikání, která se snaží propojit absolventy s místními firmami. Cílem je zamezit stále častějšímu odlivu kvalifikovaných lidí z regionu.

Pomoct k tomu má webový portál Pracujmespolu.cz, který propojuje zaměstnavatele v Karlovarském kraji s absolventy. Jeho hlavní úlohou je zprostředkovat spolupráci mezi firmami a studenty/absolventy, a to formou nabídky zpracování odborných prací, praxí, stáží, brigád, trainee programů a zaměstnání.

Jednotlivé firmy se na portále prezentují formou medailonku a představují tam svou nabídku volných pracovních míst. Absolvent nebo student si na portálu může filtrovat firmy například podle okresů a v případě, že ho nějaká z nabídek zaujme, má na portálu k dispozici kontakt.

„V současné chvíli můžeme říct, že zájem o portál je veliký. Máme registrovaných 15 firem, každá už zveřejnila několik svých nabídek. Dále máme v plánu setkání se studenty na školách, kterým budeme představovat nabídky, aby došlo k vzájemnému propojení,“ uvedla jedna z iniciátorek projektu Šárka Harušťáková.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio