Rybí dům v Chotěbuzi nabízí pět obřích akvárií

30. leden 2014
Česko – země neznámá

Jana Šotkovská do svých dvaceti let nejedla ryby, ani se o ně nijak zvlášť nezajímala. Pak se ale vdala a společně s manželem si pořídili malé akvárium. V něm plavala jedna jediná závojnatka. Kdepak by tenkrát tušila, že bude o 20 let později majitelkou několika obřích akvárií, jejichž klidné vody budou brázdit stovky ryb.

Rybí dům manželů Šotkovských najdete v Chotěbuzi poblíž Českého Těšína. Velké i malé milovníky obyvatelů vodní říše nejvíc láká právě pět obřích akvárií naplněných dohromady 300 tisíci litry vody. Kromě kaprů, línů, candátů či sumce Kubíka zde můžou pozorovat i exotické tlamovce, kančíky a oceláty.

Občas se před zraky udivených návštěvníků mihnou i želvy, které ovšem omylem odchytili při svých lovech rybáři a přinesli je sem. Vše hlídá malý barevný vodník, kterého do hlubin akvária shodily shora nedopatřením neposedné děti. Ty totiž, vystoupají-li po točitém schodišti od obřích akvárií nahoru, mohou ryby samy nakrmit.

Obří akvárium

Komu by pouhé prohlížení ryb v akváriích nestačilo, může si v chovném rybníce osobně nějakou rybu ulovit na udici. Rybí dům je pro zájemce otevřený celoročně, každý den kromě pondělí. Více informací na www.rybidum.cz.


Zvětšit mapu

Spustit audio