Rodiče se v Pelhřimově přou s radnicí o dětské hřiště. Jde o vyžití nejmenších dětí

25. duben 2022 06:00

Spor o dětské hřiště se rozhořel v Pelhřimově. Pozemky u soukromého sportovního areálu, kde leží, odkoupil provozovatel beachvolejbalových kurtů a má tam být bazén. 

Sofistikované lanové dráhy, hrazdy a náročné prolézačky vyrostly poblíž pelhřimovské základní školy Osvobození jako náhrada za prodané a zrušené hřiště u volejbalových kurtů. Některé maminky si ale stěžují, že na nejmenší děti nikdo nemyslel. 

Kurty a základní škola

Základní škola Osvobození stojí nedaleko beachvolejbalových kurtů. V místě bylo dětské hřiště, město ale pozemek prodalo právě majiteli kurtů s tím, že tam vystaví bazén. 

„Chtěla bych se zeptat, jaká a kde bude náhrada za uzavřené hřiště na konci ulice Táborská. Nejsem jediná, komu hřiště chybí a opravu hřiště U Vrbiček v kuřácké zóně přilehlé hospody nepovažujeme za náhradu. Není to ani hřiště pro stejnou věkovou kategorii dětí,“ napsala žena na Facebook. 

Hledali jsme místo …

Město Pelhřimov podle místostarosty Zdeňka Jaroše (TOP 09) hledalo vhodné místo pro hřiště. „Obrátili se na mě rodiče dětí pětiletých, šestiletých. Vybrali jsme místo tady poblíž restaurace U Vrbiček.“ 

Prostory u hřiště jsou ještě zavřené, pozemky jsou oseté trávou. Na místě jsou překážkové, lanové dráhy, visuté hrazdy, vše spíše pro teenagery. 

Není ta kritika oprávněná s tím, že byla bez náhrady zrušené hřiště pro ty menší děti? „Samozřejmě to hřiště bylo pro menší děti, za dalších 200 metrů máme další dětské hřiště,“ odpověděl místostarosta Jaroš. 

Dále přislíbil, že se město bude zabývat možností doplnit hřiště i atrakcemi pro ty nejmenší děti.

Spustit audio