Rodačka z Třebíče dřív v Novém Městě studovala. Teď tu zazářila na horském kole

26. květen 2019

Bikerka Tereza Neumannová prožila v Novém Městě na Moravě neskutečnou premiéru. Rodačka z Třebíče při svém vůbec prvním startu v závodě Světového poháru dojela pro nejlepší český sobotní výsledek

 Tereza Neumannová byla nejlepší Češkou v kategorii žen do 23 let. Při svém prvním startu ve Světovém poháru vyrazila na trať s číslem 73. Nakonec dojela dvaadvacátá.

Pro ni osobně jde o výjimečný zážitek. „Já jsem tady studovala čtyři roky, takže pro mě to bylo ještě dvakrát doma než pro všechny ostatní,“ usmívá se česká bikerka.

Při stíhací jízdě, kdy Tereza předjížděla jednu soupeřku za druhou, pomohli české závodnici diváci u trati. „Bylo to neskutečný, musím poděkovat divákům. Protože v posledních dvou kolech už jsem cítila, že je to fakt boj, ale v těch kopcích mě pořád hnali dopředu a ve sjezdu taky.“

V cíli dlouho držela hlavu v rukou, jako by nevěřila. „Je to pro mě hodně nečekané, ale jsem za to strašně ráda a jsem šťastná," dodává.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.