Roční kříženec Sunny čeká v jihlavském útulku na nového pána. Má bezproblémovou povahu

V útulku Městské policie Jihlava v Pístově žije už asi měsíc roční kříženec, který dostal jméno Sunny. Je v podstatě v pubertě, což je pro případného nového pána nejvyšší čas na řádnou výchovu. Vzhledem k pohodové povaze by to ale neměl být problém.

Sunnyho přivezla na začátku ledna městská policie. Odchytila ho v Jihlavě. je ale možné, že se pes zaběhl i z větší dálky. Původní majitel má podle zákona čtyři měsíce na to, aby se o psa přihlásil. Zatím tak neučinil, a šance se každým dnem snižuje. "Pokud by se nám podařilo udat pejska dřív, bylo by to dobře. Je to mladé zvíře, potřebuje někam patřit, potřebuje tu svou smečku," říká ošetřovatel Milan Raždík.

Roční kříženec Sunny je bezproblémový ke zvířatům i lidem

Už teď chodí Sunny se zájemci z řad veřejnosti na procházky, a berou si ho i rodiny s většími dětmi. Pro malé děti je při své střední výšce velký. Ne proto, že by zaútočil, protože agresivní není. Mohl by se ale v rámci hry opřít tlapami, a dítě povalit. Bylo by vhodné, kdyby se o něj staral člověk, který má se psy zkušenosti. Sunny je v pubertě a je tak nejvyšší čas ukázat mu mantinely.

Jako pro každého psa by se i pro Sunnyho hodil domek se zahrádkou. Je ale čistotný, netrhá věci a je zvyklý být uvnitř. "Věřím, že když se s ním pán projde po venku, tak s ním dokáže strávit odpoledne na gauči," dodává Milan Raždík. O přesné rase si netroufá spekulovat. Může to být podle určitých znaků boseron, podle tvaru hlavy rotvajler. "Nevypadá to, že by někde rostl sám a nebyl vychovávanej," dodává.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.