Řidič si šel po nehodě u Štoků koupit pivo. Pak policistům nadýchal

1. červen 2018 09:30

Kuriózní nehoda se stala ve čtvrtek dopoledne u Štoků na Havlíčkobrodsku. Řidič osobního auta (41) jel směrem od Petrovic a v pravotočivé zatáčce vyjel mimo silnici. Po nehodě odešel do Štoků, kde si v obchodě koupil dvě piva. Mezi tím se ale na místo nehody dostala policejní hlídka, které muž nadýchal přes 1,5 promile. Následně se přiznal, že pil i v noci před tím.

Nehoda se stala ve čtvrtek dopoledne na silnici II/348 u Štoků. „Krátce před jedenáctou hodinou projížděl jednačtyřicetiletý řidič motorového vozidla Citroen po silnici druhé třídy ve směru od obce Petrovice. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo na nezpevněnou krajnici a poté ve smyku do protisměru, kde narazil do travnatého svahu. Od svahu se vozidlo odrazilo zpět na silnici, kde zůstalo stát,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Do obchodu pro pivo

Řidič po nehodě odešel do nedalekých Štoků, kde si údajně v obchodě koupil dvě piva. „Policisté u muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,51 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byly hodnoty také pozitivní - 1,69 promile. Vzhledem k pozitivním dechovým zkouškám a tomu, že řidič uváděl, že požil alkohol po dopravní nehodě, ho policisté vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.“

Muž se také policii přiznal, že v nočních hodinách před tím konzumoval další alkoholické nápoje. Přišel o řidičský průkaz a bude patrně podezřelý ze spáchání trestného činu.

autor: mik
Spustit audio