Rajská hovězí na pivu a fazolky s česnekem na másle
6. září 2018
Posledním zastavením akce Léto na grilu byla restaurace U Farských ve Žďáře nad Sázavou.
Hlavní aktér, zpěvák, bavič a moderátor Jarda Hypochondr tam připravil rajskou hovězí na pivu s fazolkami.
Množství surovin je pro větší skupinu lidí.
6 kg hovězí klišky
½ l rajčatového pyré
½ kg nakládaných rajčat
1 lžíce sójové omáčky
½ lžíce kajenského pepře
100 g jíšky
7 g tymiánu
250 g másla
česnek – palička
1,5 kg zelených fazolí
4 lžíce soli
3 lžíce cukru
2 dcl piva
30 rohlíků
1 dcl oleje
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.