Rady do kuchyně: Víte, jak nikdy nepřipálíte mléko a jakým trikem zkřehčit těsto na palačinky?

Pokud se rádi otáčíte v kuchyni, máme pro vás pár praktických rad. Palačinky děti milují a vy je můžete připravit ještě nadýchanější. A jak zařídit, aby se na mléce nevytvořil škraloup?

  • Mléko se nebude připalovat, když hrnec na vaření vypláchnete studenou vodou.
  • Čerstvý křen můžete jednoduše zmrazit. Stačí ho nastrouhat na jemném struhadle a promíchat s trochou citronové šťávy.
  • Palačinky budou křehké a křupavé, když do těsta přidáte sodovku.
  • Uvařené vlasové nudle se nebudou lepit, když při vaření přidáte do vody čajovou lžičku oleje.
  • Petrželová nať zůstane dlouho čerstvá, když ji propláchnete studenou vodou, zabalíte do ubrousku a uložíte do lednice.
  • A ještě škraloup na mléce. Nikdy se vám nevytvoří, pokud do horkého mléka vhodíte kostku ledu.

Vaše Iva Hüttnerová

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio